ArmiRautavuori IHMISEN ASIALLA

Lakko-oikeus on ihmisoikeus

  • Vaalit 2019
    Vaalit 2019

Vaalikoneista voit nähdä, että on väliä sillä, miten äänestät. Iso näkemysero oikeiston ja vasemmiston välillä on suhtautumisessa lakko-oikeuteen ja poliittisiin lakkoihin. 

 

Työväen puolueeksikin itseään tituleeranneen kokoomuksen ehdokkaista lähes kaikki haluavat rajoittaa ja jopa kieltää poliittiset lakot, vaikka ne ovat niin oman perustuslakimme kuin ILO:n sopimuksen mukaisia. Vasemmiston edustajien näkemys poliittisista lakoista on yhtä selvä, mutta päinvastainen. SDP:n ja vihreiden ehdokkaista yli 90% ja vasemmistoliitosta kaikki puolustavat oikeutta poliittiseen lakkoon.

 

Pitääkö tämä lakko-oikeus säilyttää?  Äänestäessäsi otat kantaa tähänkin asiaan. Haluatko maahan sopimusjärjestelmän, jossa hallitus edistää hyvää sopimista kolmikantaisen järjestelmän kautta vai sanelupolitiikan, jossa hallitus erilaisin kiristyskeinoin heikentää työntekijöiden asemaa?

Tästä koettiin esimerkki kiky-kyykytyksen yhteydessä.  Vastaavia eroja näkyy mm. suhtautumisessa koulutuksen maksuttomuuteen, pienten lasten varhaiskasvatukseen ja ylipäätään julkisten palveluiden tuottamiseen ja niiden kustantamiseen. Kysymys on Pohjoismaisen hyvin vointiyhteiskunnan säilyttämisestä. Vain annettu ääni vaikuttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sekoitatko nyt aivan tahallasi lakko-oikeuden ja poliittiset lakot keskenään. Lakot ovat sallittu liki kaikkialla maailmassa kommunismeja lukuunottamatta, mutta poliittiset lakot työajalla eivät ole sallittuja missään maassa Suomen ulkopuolella.

Eli pitäisikö tästä päätellä, että vain Suomessa on olemassa olevat ihmisoikeudet - muualla ei ?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Laittomat lakot ovat laittomia ja lakkoilevat rikkovat lakia.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Laittomat, poliittiset lakot ajavat poikkeuksetta vihervasemmistolaisten etujen nimissä SAKn tavoitteita.

Toimituksen poiminnat