ArmiRautavuori IHMISEN ASIALLA

MISSÄ HÄTÄ ON SUURIN

  • MISSÄ HÄTÄ ON SUURIN

 

Huonot uutiset eivät ota loppuakseen. Tuntuu, että kaikkien ihmisten elämä on kaupallistettu. Meillä on markkina-arvo, onko enää muuta?

Lasten ja nuorten asiat eivät ole läheskään hyvin. Tilastot kertovat, että vuonna 2017 tehtiin eniten itsemurhia alle 18-vuotiaiden ikäisissä koko 2000-luvulla. Näin kertoo lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Hän toivoo, että hallitus ja eri viranomaiset kiinnittäisivät tähän huomiota. Syytä olisi ja pikaisesti tutkia, mikä sai tuon vuoden aikana aikaan tämän kehityksen. Kurttila toivoo, että päättäjät tutkisivat, mikä tässä on taustalla, kun vuonna 2017 joka toinen viikko alle 18-vuotias teki itsemurhan Suomessa. (STT ja Savon-Sanomat)

Meillä on huutava pula lasten ja nuorten auttajista. Pitkät jonot hoitoon pääsyyn, edes keskustelemaan ongelmistaan. Vahvasti lääkittyjä laitetaan kotiin sairaalasta itsemurhayrityksen jälkeen. Jotain on pahasti vialla yhteiskunnassamme, kun se ei kanna vastuutaan kaikista heikoimmilla olevista, lapsista ja vanhuksista.

Tänään pistän käsiä tiukasti ristiin ja pyytelen varjelusta kaikkien lasten ja nuorten ja heidän vanhempiensa elämään. Ristiin kädet eivät voi jäädä pysyvästi jos niillä meinataan tarttua niihin ongelmiin, joilla lasten ja vanhempien jaksamista tuetaan. Pienten ei pitäisi joutua kantamaan olemattomilla harteillaan niitä ongelmia, joita hätäiset, vain säästöjä suunnittelevat poliittiset päätökset aiheuttavat. Sosiaalitoimeen tarvitaan riittävät resurssit. Eivät ihmiset jaksa määräänsä enempää niissäkään virastoissa. Ennaltaehkäisevää tukea tarvitaan paljon enemmän ja yhteistä ponnistelua lasten ja nuorten tulevaisuuden eteen.

Monet vanhemmat sinnittelevät jaksamisensa äärirajoilla. He tarvitsevat omien läheistensä tukea, mutta myös yhteiskunnan tarjoamaa turvaa. Lasta ei saa laittaa maksamaan niitä laskuja omalla elämällään ja tulevaisuudellaan, joita joskus myös meidän vanhempien jaksamattomuus aiheuttaa. Tästä syystä mm. minä olen lähtenyt mukaan politiikkaan SDP:n kansanedustajaehdokkaaksi, vakavissani ja hihat käärittyinä, toimimaan, puhumaan ja kirjoittamaan ihmisen puolesta.       

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat