ArmiRautavuori IHMISEN ASIALLA

EDUSKUNNASSA TARVITAAN NÄKEMYSTÄ JA ELÄMÄNKOKEMUSTA

Eilen teimme laajan ystävänpäivä kierroksen suklaasuukkojen ja vaalimateriaalin jakamisen merkeissä. Kävimme tukiryhmäni kanssa monta hyvää keskustelua kauppoihin ja kotiin kiiruhtavien ihmisten kanssa. Pidemmäksi aikaa pysähtyneden huolista päällimäisnä oli kansalaisten epäarvoinen asema terveydenhoidon, koulutus- ja hoivapalveluiden suhteen.

Uhdessä keskustelussa esille nousi huoli lähiomaisten kohtalosta. Huoli ei ollut turha. Sellainen kohtelu on ala-arvoista, että ikänsä saman huushollin jakanut pariskunta voidaan väkisin erottaa toisistaan. Kyllä, näin minulle on useinkin kerrottu, näin täällä meillä päin aina välillä käy. Sairastuminen tai hoitopaikan tarve saattaa viedä toisen puolison tavoittamattomiin toiselle paikkakunnalle, kun omalta alueelta ei löydy vuodepaikkaa tarvittaessa.

Katsomaan vanhus ei puolisoaan pääse, jos omakin kulkeminen on hankalaa. Täällä päin Suomea se monille vanhuksille sitä todella on. Muut läheiset voivat asua hyvinkin kaukana vahuksistaan, eikä naapuriapukaan aina paikalle ennätä. Onneksi sitä apua täällä on vielä tarjolla, mutta kestävä ratkaisu se ei milloinkaan ole. Yhdessä meidän tulisi ratkaista asiat niin, että tällaista ei pääsisi kenekään kohdalla tapahtumaan.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat